Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко готова здати аналіз крові тільки незалежним лікарям – захисник


Колишня Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко готова здати кров на аналіз, але тільки незалежним лікарям, «українським або іноземним, не має значення», заявив сьогодні в Харкові її захисник Сергій Власенко.

При цьому Тимошенко не відмовлялася від здачі крові в принципі, сказав Власенко, як його цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

Він також заперечив повідомлення Державної пенітенціарної служби, що додаткове обстеження Тимошенко сьогодні вранці здійснили на її прохання. За його словами, ще вчора колишня прем’єр нічого про це не знала.

За його словами, про плановане додаткове обстеження також не попередили родичів Тимошенко. Вона написала заяву з вимогою надати їй результати цього обстеження, додав захисник.

Раніше сьогодні Державна пенітенціарна служба повідомила, що на прохання Тимошенко, а також у рамках реалізації рекомендацій іноземних лікарів, що входили до складу міжнародної медичної комісії, їй забезпечили сьогодні додаткове обстеження в одному з медичних закладів Харкова: рентгенографію, комплексну спіральну комп’ютерну томографію і магнітно-резонансну томографію.

При цьому пенітенціарна служба звернула увагу, що від клінічного аналізу крові Тимошенко вкотре відмовилась. Тим часом результатів таких аналізів потребують іноземні медики для підготовки остаточних висновків та рекомендацій щодо стану її здоров’я, нагадано в повідомленні.

Результати нинішнього дообстеження передадуть іноземних фахівцям, а також врахують при наданні необхідного лікування лікарями медичної частини Качанівської колонії, заявила Державна пенітенціарна служба.

Крім того, раніше сьогодні Міністерство охорони здоров’я спростувало заяву канадського лікаря зі складу міжнародної комісії Пітера (Петра) Куйтана, який стверджував, що влада України відмовила канадським лікарям зробити необхідні аналізи для встановлення діагнозу Юлії Тимошенко, а сама ув’язнена від аналізів не відмовлялася.
XS
SM
MD
LG