Доступність посилання

ТОП новини

Януковичу знову «двійка»? (огляд преси)


Київ – 25 лютого Віктор Янукович відзначає дворіччя від дня офіційної інавгурації на посаду Президента. Цим терміном час, відведений для реформ, ймовірно, і обмежиться, прогнозує тижневик «Влада грошей». Перетворення, які не завершені до сьогодні, навряд чи будуть завершені і до наступних президентських виборів. Бо 2012 рік – парламентська виборча кампанія, 2013-й – переформатування влади під новий склад парламенту, 2014-й – знову вже президентська виборча кампанія. Вже буде не до реформ. Про це наголошується в матеріалі «Два рочки реформочок».

За два роки президентства Януковича влада позбулася демократичного іміджу, сповільнила темпи зростання економіки, зупинила євроінтеграцію, посварилася з Росією, зате роздробила опозицію. Про це стверджує газета «Україна молода» у статті «Знову «двійка».

Експерти газети «День» пояснюють останні кадрові перестановки в уряді, зокрема призначення Хорошковського першим віце-прем’єром, сподіваннями Януковича на економічне диво. Мовляв, Хорошковський гарний кризовий менеджер. Інші експерти вважають, що Янукович таким чином розводить центри впливу. Вони вважають, що країна повертається до моделі управління часів Кучми. Є Кабмін, який, по суті підпорядковується Президенту, але є і РНБО, яка, відповідно до Конституції, є дорадчим органом при Президентові, і є автономним органом зі збору інформації. Плюс – додатковим інструментом впливу на ситуацію. Тобто, таким чином знижується вплив першого віце-прем’єра Хорошковського.

Поточний опалювальний сезон може ввійти в новітню історію України як найбільш енерговитратний період від часів незалежності країни. Комунальники звинувачують у понаднормативних витратах газу енерготрейдерів, вказуючи на те, що вони поставляють неякісне блакитне паливо. Тоді як основна вина в перевитраті газу, як стверджує тижневик «Коментарі», лежить на теплокомуненерго, які разом із міськ- і облгазами умудряються заробляти на перепродажі енергоносіїв, що їм не належать. Видання стверджує, що в Україні існує повноцінний тіньовий ринок, на якому щорічно заробляють сотні мільйонів доларів від продажів так званого неврахованого газу. Докладніше про це йдеться в статті «Як працює тіньовий ринок газу».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG