Доступність посилання

ТОП новини

Аштон: із Тимошенко поводилися неналежним чином


Верховний комісар ЄС із закордонних справ та політики безпеки Катрін Аштон вважає, що з Юлією Тимошенко «поводилися неналежним чином», якщо оцінювати ситуацію за міжнародними стандартами. Про це вона заявила в понеділок під час зустрічі міністрів закордонних справ країн-учасниць «Вишеградської четвірки», Східного партнерства та ЄС, що відбулася цього тижня у Празі. Сьогодні ті її слова нагадала прес-служба представництва ЄС в Україні.

Аштон зазначила тоді, що ЄС та Україна завершили роботу над угодою про асоціацією. «Ми маємо на меті просуватися далі, щоб парафувати угоду», – сказала єврокомісар. Водночас вона нагадала про реальний стан справ в Україні. «Ми озвучили чітку позицію українській владі: зважаючи на міжнародні стандарти, з Юлією Тимошенко поводилися неналежним чином», – цитує Катрін Аштон прес-служба представництва ЄС в Україні.

Єврокомісар закликала Україну «не лише зрозуміти це», але й «виправити цю ситуацію за допомогою міжнародних стандартів правосуддя».

Також, як сказала тоді Аштон, серед пріоритетів розвитку подальших відносин між ЄС та країнами-учасницями Східного партнерства – економічні реформи, політичні зміни у демократичному розвитку, а також зміцнення міжлюдських та бізнесових контактів.
XS
SM
MD
LG