Доступність посилання

ТОП новини

Сирія: Аннан «має оптимізм», але досягти миру буде «важко»


Спеціальний посланець ООН і Ліги арабських держав до Сирії, колишній Генеральний секретар ООН Кофі Аннан заявив у неділю після другої зустрічі з президентом Сирії Башаром аль-Асадом, що має оптимізм щодо перспектив врегулювання в цій країні. Але, виступаючи перед журналістами, він визнав, що досягти цього буде важко. «Та треба мати надію», – додав він.

У суботу після першої зустрічі з Асадом Аннан висловив «серйозну стурбованість» становищем у Сирії. Натомість сирійський президент заявляв того дня, що політичний діалог між владою й опозицією в країні міг би бути успішним, якби йому не заважали «групи озброєних терористів, які поширюють у Сирії хаос і нестабільність».

Тим часом сирійські урядові війська продовжували в неділю операції на півночі країни, в провінції Ідліб. Як заявили сирійські правозахисники, що базуються в Лондоні, силовики взяли одну з околиць міста Джиср-аш-Шугур і здійснюють там обшуки й арешти.

За їхніми даними, у боях у цій провінції попереднього дня, в суботу, загинули не менш як 60 супротивників влади Сирії.

За оцінками ООН станом іще на кінець лютого, за час масових протестів проти влади Асада, що почалися в березні минулого року, і їхнього придушення в країні загинули «далеко більше» як 7 тисяч 500 людей. Сирійська опозиція тоді ж заявляла про понад 8 тисяч убитих.
XS
SM
MD
LG