Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові вимагають покарати «миколаївських ґвалтівників»


У Харкові відбулася акція на підтримку Оксани Макар – дівчини, яку у Миколаєві зґвалтували і спробували підпалити живцем троє чоловіків.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, кілька десятків людей вийшли сьогодні під стіни обласного управління МВС з вимогою покарати винних у скоєнні злочину, бо інакше, як заявили учасники акції, «до самосуду вдасться громадськість».

Мітингувальники тримали плакати з написами «Оксано, тримайся! Вони будуть покарані!», а також «Якщо мовчить закон – самосуд чинить справедливість». Учасники акції на підтримку постраждалої розповіли журналістам, що напередодні заклик взяти участь у такій акції поширився у соціальних мережах. За їхніми словами, схожих мітингів незабаром варто очікувати й в інших містах, зокрема й у самому Миколаєві.

8 березня в Миколаєві троє чоловіків зґвалтували, а потім, щоб приховати сліди злочину, душили та спробували спалити живцем 19-річну Оксану Макар. Дівчина вижила, але перебуває у вкрай важкому стані, їй ампутували руку та стопи. Підозрюваних у скоєнні злочину затримано.

10 березня міліція порушила кримінальну справу за фактом замаху на вбивство. За даними сектору зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, справу порушено за статтею «зґвалтування», а проти одного з арештованих також за статтею «замах на вбивство».

Президент України Віктор Янукович доручив Генеральному прокурору Віктору Пшонці забезпечити повне та неупереджене розслідування цього злочину.
XS
SM
MD
LG