Доступність посилання

ТОП новини

У ДР Конго поранений український миротворець


У Демократичній Республіці Конго внаслідок обстрілу українського вертольоту зі складу місії ООН під час патрулювання в середу поранений український миротворець, повідомило Міністерство оборони.

За повідомленням, пораненого бортового перекладача терміново доставили у військовий шпиталь індійського миротворчого контингенту, де йому надано кваліфіковану хірургічну допомогу. Його стан оцінюють як стабільний.

Раніше сьогодні міністр оборони України Дмитро Саламатін, перебуваючи в Косові, де теж служать українські миротворці, заявив, що безпека українських миротворців – «головне питання» для Міністерства оборони.

У складі Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго нині перебуває 18-й окремий вертолітний загін Збройних сил України. За повідомленнями Міністерства оборони, він має на озброєнні 4 бойові вертольоти Мі-24 й 43 одиниці автомобільної і спеціальної техніки, а чисельність загону становить 157 військовослужбовців.

Рішення Президента Віктора Януковича направити український миротворчий контингент до складу цієї місії Верховна Рада схвалила наприкінці минулого року.
XS
SM
MD
LG