Доступність посилання

ТОП новини

Президент Франції дякує «Аль-Джазірі» через зйомки тулузького нападника


Президент Франції Ніколя Саркозі подякував сьогодні арабській телемережі «Аль-Джазіра» за її рішення не передавати в ефірі отримані нею відеозаписи, які, як стверджують, знімав нападник із Тулузи у Франції під час своїх акцій, у яких він убив сім людей.

Водночас він попередив, що, якщо якийсь інший телеканал намагатиметься показати ці записи, його передачі будуть заглушені.

Раніше сьогодні мережа «Аль-Джазіра», яку дивляться в усьому арабському світі й яка має також англомовний супутниковий телеканал, заявила, що після перегляду записів у її паризькому бюро вирішили, що вони «не додають ніякої інформації до того, що вже відомо».

Іще раніше сьогодні Саркозі закликав усі телеканали не передавати ті відеозаписи «ні під яким приводом» із поваги до жертв нападів.

Минулого тижня в місті Тулузі на півдні Франції Мохаммед Мера, 23-річний громадянин Франції алжирського походження, застрелив трьох учнів єврейської школи і її вчителя-рабина. З’ясувалося, що він же попередніми днями вбив трьох французьких військових. У перебігу протистояння з поліцією, яке врешті скінчилося його смертю, нападник висловлював ісламістські погляди. Під час своїх убивств він, за його словами, знімав їх прикріпленою на грудях відеокамерою.
XS
SM
MD
LG