Доступність посилання

ТОП новини

У Росії зірвали акцію на підтримку учасниць «панк-молитви»


У столиці Росії працівники правоохоронних органів зірвали в суботу акцію на підтримку учасниць гурту Pussy Riot, арештованих за обвинуваченням у хуліганстві після «панк-молебню» у храмі Христа-Спасителя в Москві.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, поліція відібрала документи в водія автобусу, який мав проїхати Садовим кільцем у центрі міста, звинувативши його в «несанкціонованій акції». Натомість організатори арт-акції Party Riot Bus заявляють, що їхній захід мав бути «екскурсією».

У перебігу акції активісти планували провести прес-конференцію й виступити на підтримку гурту.

Низка правозахисників та громадських діячів заявляла, що вважає двох арештованих імовірних учасниць гурту в’язнями сумління, яких переслідують за висловлення їхніх поглядів, а висунені їм звинувачення в кримінальному злочині хуліганства суперечать російському законодавству.

21 лютого феміністська панк-група Pussy Riot влаштувала перфоманс біля входу до вівтаря храму Христа-Спасителя, виконавши пісню зі словами «Богородице-Діво, Путіна прожени». Учасниці акції заявили, що їхній виступ був «панк-молебнем».
XS
SM
MD
LG