Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко допитають як свідка у справі про вбивство Щербаня – Генпрокурор


Генпрокурор України Віктор Пшонка
Генпрокурор України Віктор Пшонка
Колишнього прем’єра Юлію Тимошенко мають допитати в контексті останніх заяв депутата Донецької облради Руслана Щербаня, сина вбитого в 1996 році депутата Верховної Ради Євгена Щербаня. Про це на брифінгу заявив Генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

Він також повідомив, що справу Євгена Щербаня розслідують за тими ж томами, що і в 1996 році. На запитання про те, чи є Тимошенко підозрюваною, Пшонка відповів: «Ні», уточнивши, що її допитають як свідка.

У листопаді 1996 року невідомий біля трапа літака у Донецьку застрелив депутата Верховної Ради Євгена Щербаня. Правоохоронні органи тоді виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

Наприкінці жовтня минулого року перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін повідомив, що розслідування справи щодо замовників убивства Щербаня триває, і прокуратура перевіряє інформацію про можливу причетність до цього Юлії Тимошенко.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко неодноразово називав «абсурдною» версію про нібито причетність колишнього прем’єра до вбивства Євгена Щербаня.

Водночас напередодні на прес-конференції син загиблого парламентаря Руслан Щербань заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Юлії Тимошенко і колишнього прем’єра Павла Лазаренка до вбивства його батька. Однак він не уточнив, які саме це документи, зазначивши лише, що з моменту вбивства батька безперервно шукав підозрюваних.
XS
SM
MD
LG