Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Тимошенко: до вбивства Щербаня може бути причетним оточення Януковича


Олександр Тимошенко у студії Радіо Свобода, Прага, січень 2012 року
Олександр Тимошенко у студії Радіо Свобода, Прага, січень 2012 року
Чоловік Юлії Тимошенко Олександр припускає, що оточення Президента Віктора Януковича може бути причетним до вбивства колишнього депутата Євгена Щербаня і голови Нацбанку Вадима Гетьмана. Про це йдеться у його заяві, оприлюдненій на сайті «Батьківщини».

Олександр Тимошенко зокрема назвав «безпрецедентним кроком» влади звинувачення Тимошенко у причетності до вбивства народного депутата Євгена Щербаня у 1996 році. «Ще 3 березня 2006 року народний депутат від Партії регіонів Юрій Болдарєв заявляв про те, що замовне вбивство донецького підприємця Євгена Щербаня і ліквідація Ахатя Брагіна організовано одними і тими ж бандитськими угрупуваннями, за якими могли стояти Янукович і його оточення. Це також підтверджують і творці фільму «Кримінальна окупація»», – заявив він.

На думку чоловіка Тимошенко, Януковичу «і його катам» доведеться відповідати «за найбільш резонансні вбивства в 90-х - початку 2000-х років на території Донбасу та всієї України». Зокрема, він нагадав про вбивство Ахатя Брагіна, Олександра Момота, Сергія Романа, Сергія Гуцула «та ще цілої низки керівників злочинних груп впливу», а також про «вбивство більше ніж 5 тисяч ні в чому невинних хлопців, які були в службах теперішніх вождів України і стали свідками їх діяльності».

Олександр Тимошенко також заявив, що Янукович і його оточення «можуть бути можливими причетними особами до вбивства колишнього голови Нацбанку Вадима Гетьмана, а також і самого Євгена Щербаня, який був достатньо зваженим керівником і організатором, і заважав їм рватися до влади і великого бізнесу».

Водночас, коментуючи цю свою заяву Радіо Свобода, у відповідь на запитання про доказову базу висунутих ним звинувачень на адресу влади, Олександр Тимошенко наголосив: «Прийде час. Зараз, звичайно, ці докази є, але їх, звичайно, зараз ніхто надавати не буде. Надійде час, і будуть усі докази їх вини, докази їх злочинної діяльності, докази пограбування країни та інші. Ці бандити стільки, скільки будуть при владі, будуть знущатися над країною, людьми, здоровим глуздом і вносити до нашого життя брехню, терор і кінець кінцем можу бути – й диктатуру. Та надійде час і вони за все дадуть відповідь».

6 січня цього року Олександр Тимошенко отримав притулок у Чеській Республіці, нині він займається реєстрацією громадського об’єднання «Батьківщина» на території цієї країни.

Напередодні Генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Тимошенко допитають як свідка у справі про вбивство у 1996 році народного депутата Євгена Щербаня.

Раніше у Генпрокуратурі повідомили, що перевіряють версію причетності до вбивства Щербаня Юлії Тимошенко. Захист колишнього прем’єра неодноразово називав цю версію слідства безпідставною і «абсурдною».

Цього тижня син загиблого народного депутата Руслан Щербань на прес-конференції заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка до вбивства його батька.
XS
SM
MD
LG