Доступність посилання

ТОП новини

Юрія Луценка заразили в СІЗО вірусним гепатитом – дружина


Дружина колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка Ірина Луценко заявляє, що її чоловіка в СІЗО заразили вірусним гепатитом під час переливання крові. Про це вона сказала на прес-конференції в Києві.

Ірина Луценко зазначила, що це приховали від Юрія Луценка та від неї. Вона поклала відповідальність на владу за те, що її чоловік помирає.

Пенітенціарна служба заперечує, що в Луценка гепатит

Начальник управління охорони здоров’я та медико-санітарного забезпечення Державної пенітенціарної служби України Євген Поляков заперечує, що екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка інфікували вірусним гепатитом під час переливання крові у слідчому ізоляторі.

«Справа в тому, що Юрію Віталійовичу Луценку ніхто ніколи кров не переливав, тому при відсутності факту його заразити було неможливо», – сказав Поляков.

Він додав, що Луценко проходив дуже тривале і детальне обстеження «для того, щоб не було ось таких спекуляцій».

При цьому Поляков підтвердив, що Луценко дійсно здавав кров на маркери.

«Для того, щоб не поглиблюватися в медицину, там все негативне, крім одного вірусу – TTV-вірусу», – зазначив Поляков, пояснивши, що цей вірус присутній у 75% населення, «ні про що не говорить і не викликає ніколи ніяких захворювань».

Водночас, Поляков зауважив, що результати всіх аналізів надавалися Луценку і він особисто розписувався в їхньому отриманні.

«Діагноз «гепатит» ніколи не виставлявся. Тому, ви мене вибачте, це неправда», – запевнив Поляков.

Стан Луценка задовільний, аналізи в нормі – лікар Київської лікарні швидкої

Стан екс-керівника МВС Юрія Луценка задовільний, аналізи в нормі. Про це заявив головний лікар Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олександр Ткаченко.

«Хвороб, що загрожують життю, Луценко Юрія немає. Звичайно, у нього є захворювання, що потребують контролю, певної корекції. Стан аналізів в нормі», – сказав Ткаченко.

За його словами, всі діагнози, які були в Луценка, підтверджуються, при цьому він зауважив, що стан його здоров’я покращився. «Якщо порівнювати рік тому і зараз, то зараз стан значно кращий. Він же тоді й голодував», – зауважив Олександр Ткаченко.

Головний лікар відмовився озвучити діагноз Луценка. «Діагноз сказати не можу, тому що є письмова заява Луценка Юрія про нерозголошення інформації», – сказав він.

Екс-керівник МВС Юрій Луценко вже проходив лікування в Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. У травні 2011 року його доставили до лікарні з СІЗО на 22-й день голодовки. Тоді, через недоїдання у нього різко загострилися хронічні захворювання.

Юрій Луценко перебуває у СІЗО з грудня 2010 року. 15 травня Апеляційний суд Києва розпочне розгляд скарги Юрія Луценка на вирок Печерського райсуду Києва, ухвалений у лютому 2012 року: 4 роки позбавлення волі з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати керівні посади і рангу державного службовця.

Він був звинувачений у нецільовому використанні бюджетних коштів на святкування Дня міліції у 2008-2009 роках. Крім того, Луценко обвинувачувався у незаконному оформленні на роботу в МВС особистого водія Леоніда Приступлюка і в порушеннях, пов’язаних із наданням квартири та нарахуванням йому пенсії.

Читайте більше тут:

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG