Доступність посилання

ТОП новини

На Андріївському узвозі у Києві перевірять всі будівельні об’єкти


Минулого тижня на захист Андріївського вийшли учасники акції протесту
Минулого тижня на захист Андріївського вийшли учасники акції протесту
Урядова комісія з питань перевірки обґрунтованості будівництва на Андріївському узвозі на наступному засіданні розгляне дані щодо всіх будівельних робіт на цій вулиці. Про це повідомив глава Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк під час першого засідання цієї комісії.

«Архітектори мають надати детальний проект, яким він має бути, з громадськістю все необхідно узгодити, а всі власники повинні будувати тільки те, що їм запропонували професіонали та схвалила громадськість», – цитує міністра його прес-служба.

На думку глави Мінрегіонбуду, Андріївський узвіз потрібно розглядати як елемент генерального плану Києва.

За словами Близнюка, на наступне засідання урядової комісії посадові особи мають надати відомості про всі будівельні об’єкти й роботи на узвозі. «Ці дані потрібні щодо кожного об’єкта без винятку, і стосуватиметься це абсолютно всіх – міської адміністрації, відомств, які вже залучені або залучатимуться пізніше», – наголосив Анатолій Близнюк.

10 квітня стало відомо про знесення трьох будівель на Андріївському узвозі у Києві, які активісти назвали історичними. У Міністерстві культури наступного дня наголосили, що жодна зі знесених будівель не мала історичної цінності. Водночас компанія, яка займається будівництвом на місці знесених будинків, заявила, що відмовляється від проекту будівництва торговельного центру на цьому місці і має намір звести там арт-центр.
XS
SM
MD
LG