Доступність посилання

ТОП новини

Обрання омбудсмена відбудеться наступного тижня – Литвин


Верховна Рада України наступного пленарного тижня розгляне питання щодо обрання уповноваженого з прав людини. Про це сьогодні журналістам повідомив Голова Верховної Ради Володимир Литвин.

«Будемо розглядати на наступному пленарному тижні це питання, тим більше, що цього вимагає закон», – сказав спікер.

Він також вважає, що уповноважена уряду у Європейському суді з прав людини Валерія Лутковська, кандидатуру якої пропонує Партія регіонів, має високі шанси на обрання.

Водночас Володимир Литвин висловив переконання, що обговорення цього питання буде дуже бурхливим. «Не важко спрогнозувати, що буде дуже бурхливим обговорення цього питання та будуть лунати звинувачення з огляду на участь кандидата на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини в останньому судовому засіданні Європейського суду (засідання 17 квітня з розгляду скарги екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка – ред.)», – додав він.

15 березня на посаду омбусдмена було висунуто дві кандидатури – правозахисника Євгена Захарова, який набрав 134 голоси, і Валерії Лутковської, яку підтримали 212 депутатів. Оскільки жодна з кандидатур не набрала необхідних мінімальних 226 голосів, обрання уповноваженого не відбулося.

Євген Захаров пізніше заявив, що повторно не балотуватиметься на посаду омбудсмена.
XS
SM
MD
LG