Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ: стан здоров’я Тимошенко «значно погіршився»


Прес-служба партії «Батьківщина», яку очолює ув’язнена колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, заявила в неділю, що стан здоров’я колишнього прем’єра «значно погіршився» на цей день. Це вже десятий день, як вона голодує, мовиться в заяві.

При цьому в партії посилаються на неназвані «поінформовані джерела». Правоохоронні й медичні органи ще не коментували цю заяву.

У партії також заявляють, що вимагають від адміністрації Президента виконати припис Європейського суду з прав людини, ухвалений ще півтора місяця тому.

За версією «Батьківщини», згідно з цим приписом Юлія Тимошенко мала «негайно отримати кваліфіковану багатопрофільну медичну допомогу від незалежних лікарів у спеціалізованому стаціонарі поза межами колонії».

Насправді Європейський суд із прав людини ухвалив у середині березня, що українська держава має «забезпечити, щоб колишня Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко отримала адекватне лікування у відповідному медичному закладі».

Прихильники Тимошенко і правоохоронці та офіційна медицина по-різному оцінюють придатність для такого лікування харківської клініки «Укрзалізниці», до якої колишнього прем’єра привозили на лікування, а після її відмови повернули назад до колонії.

Як заявляє захист Тимошенко, її вивезли до лікарні 20 квітня ввечері силою, завдавши тілесних ушкоджень, на протест проти чого вона тоді ж оголосила голодівку. Пенітенціарне відомство не визнає цієї голодівки, бо колишня прем’єр не заявляла адміністрації колонії офіційно, що відмовляється від їжі.
XS
SM
MD
LG