Доступність посилання

ТОП новини

Ромні закидає Обамі «європейськість»


Нью-Йорк – У Сполучених Штатах передвиборна президентська кампанія статє дедалі інтенсивнішою, особливо коли йдеться про перспективи національної безпеки й зовнішньої політики. Республіканський кандидат Мітт Ромні закидає президентові Бараку Обамі відступ від провідної ролі Америки у сучасному світі. Білий дім відстоює політику президента.

Республіканський кандидат заповідає посилення тиску на Іран, Сирію, Північну Корею. Схвалюючи рішення Обами вивести американський контингент з Афганістану, він критикує оголошення дати виведення - кінець 2014 року.

Мітт Ромні не згоден з тим, що Білий дім кинув напризволяще єгипетського президента Мубарака, нагадуючи, що той протягом 30 років був відданим союзником Америки.

Обамі закидають «європеїзованість»

Ромні звинувачує Обаму у, як він вважає, погіршенні відносин з Ізраїлем, значному скороченні оборонного бюджету. Республіканський кандидат вважає, що Обама «шукає натхнення у європейських столицях». На думку Ромні, все це послаблює позиції Америки.

«Я не поступлюся роллю Америки у світі. Тут річ проста: якщо ви не бажаєте, щоб Америка була найпотужнішою державою на Землі, я не ваш президент. У вас є такий президент сьогодні», – заявив республіканський кандидат, виступаючи у військовій академії «Цитадель».

Політика Ромні – «назад до майбутнього!»

Відповідав на закиди Ромні дав не сам Обама, а віце-президент Джо Байден, колишній голова сенатської комісії закордонних справ.

Виступаючи у Нью-Йорку, Байден цитував назву популярного кінофільму, кажучи, що Ромні тягне Америку «Назад до майбутнього».

«Назад до закордонної політики, яка б залишила Америку на самоті, заявляти світові – ви або з нами, або проти нас. Спочатку вдаримо, а потім уже будемо запитувати, якщо взагалі будемо запитувати. Ізолювати Америку замість ізолювати наших ворогів. Витрачати сотні мільярдів доларів й ризикувати тисячами американських життів на війні, яка не є необхідною», – сказав Байден.

Тим часом, невдовзі минає перша річниця ліквідації Усами бен Ладена. Цю операцію американських спецслужб вважають значним успіхом у боротьбі проти міжнародної терористичної мережі «Аль-Каїда», яка залишилася обезголовленою.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG