Доступність посилання

ТОП новини

США: Жінки-виборці у президентських перегонах


Мітт Ромні
Мітт Ромні
Нью-Йорк – Боротьба між кандидатами на президента у США – розгорається. Вони намагаються схилити на свій бік максимальну кількість виборців з різних етнічних і соціальних груп. Окремий блок виборців – це жінки. І тут фактичному, хоча досі не проголошеному, кандидатові від Республіканської партії Мітту Ромні потрібно докласти багато зусиль, щоб переконати жінок голосувати за нього.

За статистикою, на президентських виборах 2008-го року жінок-виборців було
на 10 мільйонів більше, ніж чоловіків. Саме вони забезпечили перемогу демократа Барака Обами, давши йому на 13 відсотків голосів більше, ніж республіканцеві Джону МакКейну.

Нині американська економіка переживає важкі часи. Республіканський кандидат на президента Мітт Ромні, змальовуючи невтішну картину, каже виборцям – дивіться, що ми маємо на четвертому році правління президента-демократа: рівень безробіття вище 8 відсотків, зростаюча дорожнеча пального й промислових товарів. Голосуйте за республіканців, вони поліпшать економіку.

Однак, за Обаму нині – переважна більшість жіноцтва, як показують результати останнього за часом опитування для газети The Washington Post і телемережі АВС .

І це, варто зауважити, при тому, що понад половина дрослих виборців висловлюють невдоволення економічною політикою Обами, і лише 42 відсотки схвалюють її.

Аби залучити жінок, тепер на зборах виборців часто виступає Енн Ромні, дружина кандидата. Вона стверджує, що республіканець у Білому домі допоможе поліпшити становище американських трудящих.

Скандал з Гіларі Розен

Твердження Енн Ромні саркастично прокоментувала Гіларі Розен, стратег демократів зі справ жіноцтва, людина, близька до Білого дому.

Я, коли чую, що він(Мітт Ромні – ред.) дослухається до порад своєї дружини, то думаю собі: адже його дружина за все своє життя жодного дня не працювала
Гіларі Розен
«Мітт Ромні їздить по країні й каже: моя дружина вважає, що жінок турбує насамперед проблема економіки. А я, коли чую, що він дослухається до порад своєї дружини, то думаю собі: адже його дружина за все своє життя жодного дня не працювала», – заявила вона у телевізійному інтерв’ю.

Спалахнув скандал. Дружина Мітта Ромні народила й виховала 5 дітей. До речі, усі хлопчики.

На захист Енн Ромні виступив віце-президент Джо Байден, а також перша леді Мішель Обама. Президент сказав, що «нема важчої праці ніж бути матір’ю, а хто думає інакше, мусить переглянути свою позицію».

Всі повинні поважати вибір, який роблять жінки
Енн Ромні
Енн Ромні реагувала спокійно. «Моїм кар’єрним вибором було материнство, отож, я гадаю, всі повинні поважати вибір, який роблять жінки», – сказала вона.

Пані Розен вибачилася, але дещо запізно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG