Доступність посилання

ТОП новини

США закликають належно лікувати і звільнити Тимошенко


Сполучені Штати Америки глибоко занепокоєні поводженням із колишнім Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко та іншими ув’язненими представниками її колишнього уряду, заявила сьогодні державний секретар США Гілларі Клінтон.

Фотографії Тимошенко, які оприлюднила уповноважена з прав людини України, ще більше ставлять під сумнів умови її утримання під вартою, заявила вона.

США закликають владу України забезпечити негайне надання Тимошенко медичної допомоги в належному лікувальному закладі і просять надати послові США доступ до неї, мовиться в заяві.

«Ми продовжуємо закликати звільнити (Юлію Тимошенко) та інших представників її колишнього уряду і повністю відновити їхні громадянські і політичні права», – заявила Гілларі Клінтон.

Юлія Тимошенко, яка перебуває в ув’язненні, заявляє, що зазнала фізичного насильства і тілесних ушкоджень із боку працівників виправної колонії. У правоохоронних органах запевняють, що заяви про побиття неправдиві, а синці колишнього прем’єра, показані на фотознімках омбудсмана, не могли утворитися 20 квітня, як заявляє колишній прем’єр, і є результатом «здавлювання об тупі тверді предмети».
XS
SM
MD
LG