Доступність посилання

ТОП новини

У Франції розслідують нові сексуальні звинувачення проти Стросс-Кана


Прокурори у Франції вивчають нові свідчення про те, що Домінік Стросс-Кан, на той час іще директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду, міг брати участь у груповому сексуальному насильстві на оргії у Вашингтоні у США, повідомив сьогодні речник прокуратури в місті Ліллі на півночі Франції.

За його словами, ці свідчення можуть стати підставою розширити звинувачення проти Стросс-Кана, який уже звинувачений у зводництві за обтяжувальних обставин через його, як вважають, причетність до мережі організованої проституції у Франції.

Нові свідчення дала повія з Бельгії, яка заявила, що на вечірці за участі Стросс-Кана в Вашингтоні 2010 року її змушували до сексуальних актів проти її волі.

Справа стосується того, чи не знав Стросс-Кан, що його в перебігу оргій, які організовували його знайомі підприємці в 2010–11 роках у Франції, обслуговували повії, оплачені з представницьких коштів компаній. Якщо його визнають співорганізатором таких оргій, йому може загрожувати до 20 років ув’язнення.

63-річний нині Стросс-Кан визнає, що брав участь у тих оргіях, але, за словами його адвокатів, не знав, що користувався послугами саме повій.

Домінік Ґастон Андре Стросс-Кан, відомий своїм нестриманим ставленням до жіночих принад, у травні минулого року мусив подати в відставку з посади директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду через інший секс-скандал, у якому його звинувачували в намаганні зґвалтувати покоївку в нью-йоркському готелі. Цю справу врешті закрили, а Стросс-Кан заявляв, що секс там був суто добровільний. Через ту справу він втратив можливість кандидувати на президента Франції від Соціалістичної партії.

2008 року Стросс-Кана вже звинувачували в змушуванні до статевих відносин підпорядкованої йому працівниці МВФ, але тоді він обійшовся публічним вибаченням і залишився на посаді керівника МВФ.

Проти нього розслідували й іншу справу, про спробу зґвалтування ще 2003 року, але закрили через термін давності. У ній Стросс-Кан теж визнав, що здійснив сексуальне посягання.
XS
SM
MD
LG