Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати Стросс-Кана заперечують звинувачення проти колишнього голови МВФ


Адвокати колишнього директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана заявили сьогодні, що оскаржать неофіційні звинувачення в причетності до кримінальної справи про міжнародну мережу організованої проституції.

Учора суд у місті Ліллі у Франції офіційно почав слідство щодо можливої ролі Стросс-Кана в цій мережі, хоча формальних звинувачень йому ще не висунули.

Слідство стосується того, чи не знав Стросс-Кан, що його в перебігу оргій, які організовували його знайомі підприємці в 2010–11 роках, обслуговували повії, оплачені з представницьких коштів компаній. Якщо його визнають співорганізатором таких оргій, йому може загрожувати до 20 років ув’язнення.

62-річний нині Стросс-Кан визнає, що брав участь у тих оргіях, але, за словами його адвокатів, не знав, що користувався послугами саме повій.

Домінік Ґастон Андре Стросс-Кан, відомий своїм нестриманим ставленням до жіночих принад, у травні минулого року мусив подати в відставку з посади директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду через інший секс-скандал, у якому його звинувачували в намаганні зґвалтувати покоївку в нью-йоркському готелі. Цю справу врешті закрили, а Стросс-Кан заявляв, що секс там був суто добровільний. Через ту справу він втратив можливість кандидувати на президента Франції від Соціалістичної партії.

2008 року Стросс-Кана вже звинувачували в змушуванні до статевих відносин підпорядкованої йому працівниці МВФ, але тоді він обійшовся публічним вибаченням і залишився на посаді керівника МВФ.

Проти нього розслідували й іншу справу, про спробу зґвалтування ще 2003 року, але закрили через термін давності. У ній Стросс-Кан теж визнав, що здійснив сексуальне посягання.
XS
SM
MD
LG