Доступність посилання

ТОП новини

Колишнього керівника МВФ відпустили після допитів про повій


Колишнього голову Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана звільнили в середу після затримання в вівторок і двох днів допитів у місті Ліллі у Франції у справі про ймовірну організовану проституцію.

За повідомленнями, його викличуть знову наступного місяця, коли судді вирішать, чи достатньо доказів, щоб висувати йому звинувачення.

Раніше слідчі допитали повій, які заявили, що мали секс зі Стросс-Каном. Поліція має з’ясувати, чи знав він, що їхні послуги були оплачені з представницьких коштів компаній.

Нині у Франції розслідують широку справу про такі порушення, в якій ідеться про ймовірну організацію мереж сексуальних послуг і про можливе зловживання корпоративними коштами для оплати організованих сексуальних вечорниць за участі повій; в ній уже арештували вісім осіб.

62-річний Домінік Ґастон Андре Стросс-Кан, відомий своїм нестриманим ставленням до жіночих принад, у травні минулого року мусив подати в відставку з посади голови Міжнародного валютного фонду через інший секс-скандал, у якому його звинувачували в намаганні зґвалтувати покоївку в нью-йоркському готелі. Цю справу врешті закрили, а Стросс-Кан заявляв, що секс там був суто добровільний. Через ту справу він втратив можливість кандидувати на президента Франції від Соціалістичної партії.

Відтак проти нього розслідували іншу справу, про спробу зґвалтування ще 2003 року, але закрили через термін давності. У ній Стросс-Кан теж визнав, що здійснив сексуальне посягання.
XS
SM
MD
LG