Доступність посилання

ТОП новини

У Росії тривають «народні гуляння» опозиції


У столиці Росії Москві та інших містах країни в неділю тривають «народні гуляння» російської опозиції на протест проти інавгурації Володимира Путіна на третій президентський термін. Ідеться про акції, в яких люди масово мовчки гуляють вулицями без жодних плакатів чи транспарантів, тільки з білими стрічками, що є символом протестів у Росії.

Найчисельніші такі «гуляння» відбуваються цього дня в Москві на Чистопрудному бульварі і в Санкт-Петербурзі на Ісаакіївській площі.

У Москві ця акція триває вже кілька днів без перерви, опозиція влаштувала на бульварі свій постійний табір, що залишається й ночами. Поліція не втручається в події, а в міській владі наразі кажуть, що підстав розганяти демонстрантів немає, доки вони не порушують закон і громадський порядок.

Менш чисельні акції відбулися в неділю і в низці інших міст Росії, зокрема, в Новосибірську, Єкатеринбурзі, Краснодарі, Ульяновську, Іжевську й Кірові.

Раніше цього дня в Москві також відбулася ще одна акція, так звана «контрольна прогулянка» – її організували з ініціативи відомих російських літераторів, які хотіли, за їхніми словами, перевірити, чи можна гуляти Москвою без санкції влади після масових затримань учасників опозиційних «народних гулянь» та акції «Біле місто» на московських бульварах 7–9 травня.
XS
SM
MD
LG