Доступність посилання

ТОП новини

Із ЄС інтеграція, з Митним союзом співпраця – Президент


Президент Віктор Янукович в оприлюдненому в неділю телеінтерв’ю заявив, що європейська інтеграція є найпершим «домашнім завданням» для України.

Україна, зокрема, «повинна і зацікавлена» привести національне законодавство до європейських стандартів, наголосив він у програм «Вечори з Віталієм Коротичем» на Першому національному телеканалі.

За словами Президента, «з Європою ми йдемо шляхом, який обрали».

Водночас, сказав Янукович, Україна «приречена» і «зобов’язана» шукати модель співпраці з Митним союзом ЄврАзЕС. За його словами, Україна бачить і переваги, і недоліки цього об’єднання.

Він також нагадав, що Україна наразі займає позицію спостерігача щодо Митного союзу. «Ми дивимося, рахуємо», – сказав він.

Янукович та інші чільні українські урядовці раніше заявляли, що Україна не має наміру вступати в Митний союз під керівництвом Росії, до чого Москва запрошує Київ, але хотіла б співпраці з ним в особливому форматі «3+1». Маються на увазі три нинішні члени об’єднання – Росія, Казахстан і Білорусь – та Україна. Росія виступала проти такої можливості.

У Європейському Союзі не раз заявляли, що для України неможливо мати зону вільної торгівлі з Євросоюзом, про яку вона прагне укласти договір, і одночасно стати повноправним членом Митного союзу, чого від Києва домагається Москва.
XS
SM
MD
LG