Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: ухвалення резолюції Європарламенту напередодні касації Тимошенко може бути елементом тиску на суд


Київ занепокоєний тим, що Європарламент має намір ухвалити нову резолюцію щодо України напередодні касаційного розгляду газової справи стосовно екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

«Нас непокоїть той факт, що ухвалення резолюції Європарламентом щодо ситуації в Україні на етапі підготовки до слухання справи Тимошенко в касаційній інстанції може бути елементом тиску на суд і призвести до небажаної політизації цього процесу», – сказав на брифінгу у вівторок прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

Сьогодні, 22 травня, Європарламент проведе дебати щодо ситуації в Україні та справи Тимошенко. Європарламент планує ухвалити резолюцію по Україні у четвер, 24 травня. В проекті резолюції Європарламент закликає Україну забезпечити прозорий та неупереджений касаційний процес у справі колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Раніше Київський районний суд Харкова оголосив перерву у розгляді справи колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України» до 25 червня.
XS
SM
MD
LG