Доступність посилання

ТОП новини

Російським нафтовикам відкрилась Україна (огляд преси)


Київ – Після вступу Росії до СОТ для російських нафтовиків відкриються нові ринки. За твердженням Мінекономрозвитку Російської Федерації, завдяки тому, що Україна також є членом цієї організації, Росія зможе без обмежень будувати на її території свою інфраструктуру. Згідно з умовами вступу, російські інвестори зможуть входити в капітал українських трубопровідних компаній і створювати свої підприємства. Більш того, українська влада зобов’язалась забезпечувати недискримінаційний режим стосовно доступу й використання трубопровідної інфраструктури, а також встановлювати різні тарифи для різних постачальників. Про це розповідають «Ізвєстія в Україні» у статті «Російським нафтовикам відкрилась Україна».

Сьогодні Європарламент має намір ухвалити чергову резолюцію щодо ситуації в Україні. За даними газети «Вечірні вісті», реакція Європи на політику Януковича буде різкою, навіть ультимативною. У резолюції вперше з’явилося визначення «політичні переслідування», а кинуті за ґрати опозиціонери названі «в’язнями з політичних мотивів». Видання переконує, що Янукович загнав себе у глухий кут, і процес приборкання чинного режиму вже не зупинити. Про це йдеться в матеріалі «Безсумнівна капітуляція!»

Ухвалений нещодавно депутатами кодекс поведінки чиновника – документ відверто декларативний, стверджує газета «День». Він зайвий раз повторює норми чинних законів і закликає чиновників до хорошої поведінки. Його положення не є обов’язковими, а мають рекомендаційний характер. За їх недотримання чиновника не можна притягнути до відповідальності. Можна тільки посварити. Видання пише, що лише поєднання контролю і репресій проти недбалих слуг народу вкупі з підвищенням їхніх зарплат може розв’язати проблему. Рецепт цей далеко не новий. І щоб його здійснити, новий етичний кодекс, можливо, і потрібен. Але не так уже й необхідний. Заголовок публікації: «Чиновників закликали до хорошої поведінки».

Жодна з природних зон України за останні 150 років не зазнала таких катастрофічних змін, як степова. А все тому, що, як пояснює газета «Голос України», зону степу України перетворили на сільськогосподарський регіон. Через це природна трав’яниста рослинність, окрім заповідних територій, залишилася тільки на так званих незатребуваних угіддях. До чого це призвело, йдеться в кореспонденції «Степ як природна екосистема на межі зникнення».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG