Доступність посилання

ТОП новини

Львівська облрада збереться на сесію 5 червня під Верховною Радою


Президія Львівської обласної ради вирішила в п’ятницю на своєму засіданні, що в вівторок 5 червня о 10-й ранку відбудеться виїзна позачергова сесія Львівської обласної ради біля Верховної Ради України в Києві, повідомляє прес-служба ради.

Як сказав на засіданні голова обласної ради Олег Панькевич, до нього звернулися голови фракцій ВО «Свобода», «Фронту змін», «Нашої України» та Народного руху України з ініціативою провести позачергову сесію біля парламенту, де 5 червня розглядатимуть законопроект «Про засади державної мовної політики».

Голова облради зазначив, що обласна рада вже проводила виїзні засідання в особливих випадках, і це саме такий випадок. Він висловив сподівання, що депутати зберуться на позачергову сесію.

Також президія вирішила звернутися до правоохоронних органів з проханням не перешкоджати переміщенню організованих груп зі Львова до Києва 5 червня.

Олег Панькевич закликав і районні ради області долучитися до виїзної сесії Львівської обласної ради під стінами Верховної Ради.

Цього ж дня, в п’ятницю, і голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич підписав розпорядження, за яким так само позачергова чотирнадцята сесія Івано-Франківської обласної ради пройде у вівторок, 5 червня, у Києві, під стінами Верховної Ради. Як мовиться в повідомленні прес-служби ради про це, порядком денним сесії має бути «недопущення запровадження в Україні другої державної мови».

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус іще в четвер видав таке ж розпорядження скликати позачергову виїзну 26-у сесію Івано-Франківської міської ради шостого демократичного скликання 5 червня о 10-й годині в Києві поруч із будинком Верховної Ради з питанням порядку денного про неприпустимість розгляду Верховною Радою проекту закону «Про засади державної мовної політики».

Раніше об’єднана опозиція вже зверталася до українців із закликом прийти 5 червня о 9-й годині до стін Верховної Ради в Києві, щоб не допустити ухвалення цього закону.

Цього дня Верховна Рада має розглядати законопроект «Про засади державної мовної політики», який зареєстрували народні депутати від Партії регіонів Сергій Ківалов і Володимир Колесніченко. У пояснювальній записці зазначається, що в разі ухвалення законопроекту російська мова стане регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України з 27. У Партії регіонів заявляють, що законопроект не змінить статусу української мови.
XS
SM
MD
LG