Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпатські депутати 5 червня проведуть сесію під стінами Верховної Ради


Позачергова чотирнадцята сесія Івано-Франківської обласної ради пройде у вівторок, 5 червня, у Києві, під стінами Верховної ради. Таке розпорядження підписав сьогодні голова обласної ради Олександр Сич.

Прикарпатські депутати у такий спосіб відстоюватимуть свою позицію щодо недопущення запровадження в Україні другої державної мови.

З пропозицією про виїзд до Києва виступила постійна комісія обласної ради з питань національного та духовного розвитку, культури, засобів масової інформації, книговидання і свободи слова. За словами її голови Ольги Бабій, це питання, яке «потребує єднання і чіткої позиції».

Аналогічне рішення про проведення виїзного засідання сесії 5 червня під стінами Верховної Ради ухвалила і Калуська міська рада.

Депутати від Партії регіонів Сергій Ківалов і Вадим Колесніченко минулого року зареєстрували у Верховній Раді законопроект «Про засади державної мовної політики». У пояснювальній записці, зокрема, наголошується, що в разі ухвалення законопроекту російська мова стане регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України (з 27). 24 травня 2012 року розгляд законопроекту про засади мовної політики у парламенті не відбувся. У Верховній Раді відбулася бійка представників фракції Партії регіонів з депутатами від «БЮТ-Батьківщини» і НУНС, які протестували проти мовного закону «регіоналів». Парламент має повернутися до розгляду мовного закону 5 червня.
XS
SM
MD
LG