Доступність посилання

ТОП новини

При Всесвітньому економічному форумі створюють Групу експертів щодо України


Президент України Віктор Янукович та виконавчий голова Всесвітнього економічного форуму Клаус Шваб домовилися сьогодні про створення Групи експертів із питань майбутнього розвитку України в рамках Ради з формування глобального порядку денного ВЕФ, повідомила прес-служба голови української держави.

Зустріч відбулася в Стамбулі в Туреччині під час регіонального саміту Всесвітнього економічного форуму у справах Євразії та Європи, Близького Сходу, Північної Африки та Центральної Азії, мовиться в повідомленні.

До Групи увійдуть урядовці, представники бізнесу, наукових кіл і громадянського суспільства, які зосередяться на питаннях розвитку України. Фахівці вивчатимуть досвід і перебіг реалізації Києвом реформ в економіці та соціальній сфері. Вони розроблятимуть рекомендації і пропозиції щодо зміцнення глобальних, політичних, економічних і соціальних позицій України. Також Група експертів займатиметься опрацюванням таких питань, як позиції України в Європі, демократія, права людини та енергетична безпека. Персональний склад Групи визначатиме особисто виконавчий голова Всесвітнього економічного форуму Клаус Шваб.

Група експертів із питань майбутнього розвитку України працюватиме у складі Ради з формування глобального порядку денного ВЕФ – широкого експертного органу, що складається з більш ніж 1 тисячі 200 членів.

Віктор Янукович перебуває в Туреччині з робочим візитом для участі в регіональному саміті ВЕФ, у перебігу якого, зокрема, виступив на пленарній сесії саміту на тему «Майбутнє європейської інтеграції», присвяченій політичним та економічним аспектам розвитку Європейського Союзу.
XS
SM
MD
LG