Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія підтверджує, що не приїде на Євро-2012 до України


Пія Аренкільде Гансен, архівне фото
Пія Аренкільде Гансен, архівне фото
Ні президент Європейської комісії, ні єврокомісари, як і раніше, не збираються відвідувати матчі чемпіонату Європи з футболу, що відбуватимуться в Україні, підтвердила сьогодні речниця Єврокомісії Пія Аренкільде Гансен.

За її словами, комісар із фінансового планування і бюджету Януш Левандовський, який у Єврокомісії представляє Польщу, буде на церемонії відкриття Євро-2012 у Варшаві, а єврокомісар із питань освіти, культури і молоді Андрулла Васіліу, яка відповідає також за спорт, збирається відвідати якийсь інший матч, але теж у Польщі.

Раніше в Європейській комісії вже заявляли, що всі її члени не мають намірів відвідувати заходи Євро-2012 в Україні, хоча Європейський Союз не став ухвалювати одностайного бойкоту української частини Євро-2012. Також ціла низка урядовців Євросоюзу і країн-членів ЄС уже заявляла, що не стане приїжджати до України на матчі чемпіонату. Зокрема, про це заявляли у Франції, Австрії, Бельгії та Іспанії. А представники влади ще кількох країн, зокрема, Великої Британії і Німеччини, чи президент Європарламенту та генсекретар НАТО, заявили про можливість такого бойкоту.

Його причиною, яку дехто не називав прямо, але на якій наголошували інші, є становище навколо колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, ув’язнення якої за звинуваченнями в перевищенні влади на урядовій посаді називають політично мотивованими.
XS
SM
MD
LG