Доступність посилання

ТОП новини

В Україну прибувають спостерігачі Європарламенту у справі Тимошенко


Александр Квасневський
Александр Квасневський
Сьогодні в Україну прибувають два колишні чільні європейські політики: голова Європарламенту Пат Кокс і президент Польщі Александр Квасневський. Вони будуть спостерігачами у процесі касації судового вироку у справі Юлії Тимошенко.

Такої домовленості під час травневих переговорів у Брюсселі досягли голова Європарламенту Мартін Шульц і Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Зустрівшись з Патом Коксом і Александром Квасневським перед їхнім від’їздом до Києва, Шульц висловив сподівання, що ця місія «стане проривом, який допоможе Україні звернутися до проблем верховенства права та незалежності судової системи».

Голова Європарламенту додав, що Кокс і Квасневський матимуть доступ до всіх документів справ, а також до адвокатів, прокурорів та інших чиновників. Європарламент, у свою чергу, надаватиме юридичну та логістичну підтримку в їхній роботі.

Тим часом заступник голови комітету Верховної Ради з питань правосуддя, депутат від Партії регіонів Валерій Бондик вважає юридичний статус Пата Кокса і Александра Квасневського сумнівним.

«Що це за статус – «спостерігачі»? Яким національним законодавчим актом визначене це слово? Спостерігачі передбачені в межах виборчого законодавства», – висловився регіонал в ефірі Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG