Доступність посилання

ТОП новини

Рішення про проведення Євро-2012 в Україні та Польщі було політичним – євродепутати


Рішення про проведення в Україні та Польщі фінальної частини Євро-2012 було політичним, заявила журналістам у Харкові співпрезидент Партії зелених у Європарламенті Ребекка Гармс, яка відвідала у лікарні колишнього прем’єра Юлію Тимошенко.

Це рішення «мало посприяти Україні на шляху до демократії та Європейського Союзу», сказала вона.

«Я хочу звернутися не лише до європейських міністрів, а й до усіх політиків ЄС, принців та королів: не достатньо лише бойкоту чемпіонату Європи з футболу, ми всі маємо взяти на себе частину відповідальності за демократичний розвиток України», – додала євродепутат.

Ребекка Гармс розповіла, що під час зустрічі з Тимошенко вона, а також її колега, євродепутат Вернер Шульц обговорювали переважно питання виборів. «Я побачила хвору жінку, яка, незважаючи на страждання, систематично продовжує розбудовувати свою політичну силу. Після цієї розмови мене більше не дивує, чому Віктор Янукович й всі інші сприймають цю маленьку жінку так серйозно», – зазначила Гармс.

Водночас євродепутат Вернер Шульц, коментуючи журналістам ув’язнення Юлії Тимошенко, наголосив: «Ми не можемо реалізувати Зону вільної торгівлі, якщо в Україні не буде політичних свобод та свободи опозиції».
XS
SM
MD
LG