Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк та інші кандидати від «Фронту змін» припиняють членство в партії


Голова партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк, який також є головою ради об’єднаної опозиції «За Батьківщину», та інші члени партії, які балотуватимуться до парламенту, підуть на вибори як безпартійні, вирішив одностайно в суботу з’їзд партії.

Їхнє членство в партії припиняється до моменту складення присяги народного депутата, мовиться в повідомленні прес-служби партії. Що буде з тими, кого не оберуть, не повідомлено.

При цьому Яценюк залишається головою однойменної громадської організації «Фронт змін», а інші кандидати на депутатів – членами цієї громадської організації.

Обов’язки ж лідера партії на час припинення членства в ній Яценюка з’їзд поклав на керівника секретаріату партії Світлану Войцеховську.

Рішення має суто технічний характер, мовиться в повідомленні, оскільки закон «Про вибори народних депутатів України» не передбачає формування виборчих блоків, а 23 квітня лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк та лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко підписали Декларацію єдності, згідно з якою ці партії йдуть на вибори за виборчим списком «Батьківщини».

Список очолять Юлія Тимошенко і Арсеній Яценюк, повідомляє «Фронт змін», не уточнюючи, як саме вже зараз збираються внести в список колишнього Прем’єр-міністра як людину, яка наразі має непогашену й не зняту судимість за вчинення умисного злочину, що прямо заборонено законом.
XS
SM
MD
LG