Доступність посилання

ТОП новини

Дві журналістські профспілки закликають Януковича припинити тиск на ЗМІ


Незалежна медіа-профспілка України і Національна спілка журналістів вимагають від Президента Віктора Януковича вжити всіх заходів, щоб тиск на незалежні ЗМІ в Україні припинився. Про це йдеться у спільній заяві цих медійних організацій.

Вони кваліфікують як намір знищити незалежні ЗМІ в Україні тиск на інтернет-видання LB.ua і телеканал ТВі. Незалежна медіа-профспілка України і Національна спілка журналістів вважають, що «Віктор Янукович як голова держави має стати на захист LB.ua і ТВі». «Інакше він особисто буде нести всю відповідальність за знищення незалежних ЗМІ в Україні», – йдеться у заяві.

Справу проти керівника телеканалу ТВі Миколи Княжицького порушили раніше цього місяця. Як повідомили у податковій, його підозрюють в ухиленні від сплати податків.

Окрім того, напередодні столична прокуратура повідомила про порушення справи проти інтернет-видання LB.ua – за заявою депутата-регіонала Володимира Ландіка, який закидає виданню порушення таємниці листування державного діяча.

У листопаді минулого року фотокореспондент LB.ua зафіксував смс-листування депутата Ландіка, під час якого той давав вказівки одному з луганських видань щодо висвітлення ситуації довкола суду над його сином Романом Ландіком.

У середу перший віце-прем’єр Валерій Хорошковський у своїй заяві закликав Генпрокуратуру перевірити законність порушення справи проти LB.ua.
XS
SM
MD
LG