Доступність посилання

ТОП новини

Харківські пацієнти скаржаться на соратників Тимошенко


Cоратники Юлії Тимошенко, Харків, 25 липня 2012 року (фото О.Овчинникова)
Cоратники Юлії Тимошенко, Харків, 25 липня 2012 року (фото О.Овчинникова)
Харків – Народні депутати з партії «Батьківщина» та соратники Юлії Тимошенко заважають лікуванню пацієнтів клініки «Укрзалізниці» у Харкові, де перебуває колишній прем’єр. Пацієнти кількох відділень зібрали підписи під скаргою і оприлюднили її на сайті лікарні. Захист Тимошенко називає це черговим етапом пропагандистської кампанії, метою якої є перевезення засудженої назад до Качанівської колонії.

Скаргу щодо порушення лікарняної дисципліни народними депутатами з партії «Батьківщина» підписали 149 пацієнтів Центральної клінічної лікарні. Свого листа вони оприлюднили на офіційному сайті медичної установи, у якій лікується Юлія Тимошенко.

«Мало не щодня ви, політичні соратники нашої VIP-пацієнтки, без перебільшення влаштовуєте циркові вистави у нашому медичному закладі. Через 1-2 дні ми вимушено стаємо свідками ваших політичних баталій і шоу перед засобами масової інформації. Чи не щодня, думаючи тільки про свої майбутні парламентські крісла, ви закриваєте очі на те, що у цій лікарні є інші пацієнти», – йдеться у листі.
Пацієнти лікарні «Укрзалізниці», Харків, 25 липня 2012 року (фото О.Овчинникова)
Пацієнти лікарні «Укрзалізниці», Харків, 25 липня 2012 року (фото О.Овчинникова)

Кілька жінок, котрі погодилися вийти до преси, розповідають, що терпець увірвався після ранкової пригоди у понеділок, коли депутати о 5:30 ранку намагалися потрапити на дев’ятий поверх, де розташована палата Юлії Тимошенко.

«У листі ні чого не написано проти якоїсь конкретної партії. Єдине, велике прохання, перенести ці акції захисту подалі від медичного комплексу», – каже пацієнтка лікарні Олена Татлієва.

Медичний персонал, у свою чергу додає, що народні депутати дозволяють собі порушувати режим роботи лікарні. За їхніми словами, траплялося, що натовп народних обранців приходив до лікарні пізно увечері, або рано-вранці, вимагаючи від ліфтера підняти їх на дев’ятий поверх. Хоча, у цій лікарні вхід закритий для сторонніх від 21.30 до сьомої ранку, а відвідувачам дозволено приходити до хворих з 17.00 до 19.00.

Соратники Тимошенко заявляють про пропагандистську кампанію

Пацієнти і медики в один голос твердять, що їх ніхто не змушував писати листа – це саме ініціатива пацієнтів. Утім, соратники екс-прем’єра у такі заяви не вірять. Одна з лідерів групи підтримки Юлії Тимошенко, що приїхала сюди із Львівщини, Віра Курпіта переконана, пацієнтів змусили підписати публічну скаргу.

«Я навіть і не сумніваюся», – каже вона.

Група підтримки Юлії Тимошенко запевняє, що на саму лікарняну територію їх не пропускають. Вони кажуть, що раннього-ранку їх тут ніколи не буває, а чергують вони з 10.00 до 18.00. Також симпатики екс-прем’єра спростовують закиди про крики під вікнами.

На думку ж захисника Тимошенко Сергія Власенка, проти неї триває пропагандистська кампанія.

«Одного разу зайшли народні депутати, які не кричали, – зазначає Власенко. – Тобто, це чергова пропагандистська листівка, яку випустило державне підприємство, яке повністю контролюється державною владою.

Раніше головний лікар Центральної кчної лікарні № 5 «Укрзалізниці» Михайло Афанасьєв попереджав, що Юлію Тимошенко можуть виписати із закладу, якщо народні депутати далі блокуватимуть приміщення клініки. За його словами, поведінка депутатів не вписується «в жодні розумні рамки» і є провокацією, яка дестабілізує роботу медичного закладу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG