Доступність посилання

ТОП новини

Українцi можуть їздити у Туреччину без вiз – МЗС


Сьогодні набула чинності угода про скасування вiз мiж Україною та Туреччиною. Про це міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко повідомив у своєму Twitter.

«Нагадую всiм, хто з якихось причин вирiшив вiдпочивати не в Українi: сьогоднi набула чинностi угода про скасування вiз iз Туреччиною. Тепер немає вiз та плати за них, тому заощадженi грошi можна витратити на розваги та подарунки з Туреччини», – зазначив Грищенко.

На сьогоднішньому брифінгу речник МЗС Олександр Дикусаров уточнив, що угода також означає, що українські туристи, які перебувають у Туреччині, мають змогу відпочити у Греції без шенгенської візи.

«Ми отримали інформацію від грецької сторони: громадяни України при відправленні з турецьких портів Бодру, Мармарис та інших можуть до 15 днів перебувати на грецьких островах Хілос, Кос, Лесбос, Родос та Самос без шенгенської візи. Зазначений спрощений порядок застосовуватиметься до 8 вересня цього року. Для відпочинку на островах треба придбати квитки на пором, забронювати готель на островах і не пізніше, ніж за 24 години до відправлення порому, подати документи: копію паспорта, одну фотокартку, заповнену візову анкету», – зазначив Дикусаров.
XS
SM
MD
LG