Доступність посилання

ТОП новини

Нинішня влада влазить у борги швидше за попередників? (Огляд преси)


Київ – Хоча медіа для більшості своїх власників вже стають бізнесом, у масштабах країни вони залишаються політичним інструментом. Тобто розвиток медіа як бізнесу не забезпечує їх незалежності від впливу політичних і бізнес-інтересів власників. І це, як наголошує експерт газети «День», особливо жорстко проявляється в Україні – де власниками практично всіх великих медіа-холдингів є великі бізнесмени, олігархи, інтереси яких тісно переплетені з інтересами політиків. До того ж тут додається ще й фактор державного контролю – в умовах нинішньої монолітної авторитарної влади – і над власниками ЗМІ, і над рекламодавцями.

У цьому ж числі «Дня» активіст української діаспори в Росії Валерій Семененко розповідає про зачистку українського гуманітарного простору. Стаття називається «Доки ми займаємось «шароварами», нас ніхто не чіпає...».

Влада готується до вересневого візиту МВФ. Україна хоче кредит стенд-бай та ще 850 мільйонів доларів від Світового банку. Як інформує газета «Україна молода», залишок коштів на єдиному казначейському рахунку у липні 2012 року скоротився на цілих 1,99 мільярда гривень. А це – майже 35 відсотків від скарбниці країни. Тому то й сподівання на Світовий банк. Таким чином, критикуючи попередників за надмірні борги, нинішня влада залазить у них із неменшою швидкістю. А іншого виходу немає. Як і коштів на рахунках. Про це наголошується в статті «Місяць ще якось протримаємося».

Курортний сезон у Криму в самому розпалі. Про його цьогорічні особливості розповідає газета «Голос України». Найперше обурюють журналістів кримські пляжі, точніше, доступ до них. Хоча влада і стверджує, що цього року безплатних пляжів стало більше, але пройти на більшість із них без додаткової плати мало кому вдається. У цілому нинішній курортний сезон навіть у його середині видання називає вдалим. Уже сьогодні кількість гостей, які прибули в автономію на відпочинок, перевалила позначку в 2 мільйони осіб. Очікується, що Крим відвідає понад 6 мільйонів туристів.

Керівництво ДАІ вважає, що працівники інспекції мають право забороняти водіям фото- і відеофіксацію спілкування між ними. І за це водіїв можуть покарати штрафом до 255 гривень і, навіть, адміністративним арештом до 15 діб. Однак, як стверджує газета «Голос України», Основний закон твердить протилежне. Там наголошується, що кожен має право вільно збирати, зберігати і використовувати інформацію, а також будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань. А саме для цього водії й здійснюють записи, зауважує видання.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG