Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко «в пригніченому стані» – Тейшейра


Жозе Мануел Пінту Тейшейра, архівне фото
Жозе Мануел Пінту Тейшейра, архівне фото
Колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко перебуває нині «в достатньо пригніченому стані», заявив у суботу після зустрічі з нею в лікарні посол Європейського Союзу в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра.

«Юлія Тимошенко перебуває в достатньо напруженому емоційному стані, і це зрозуміло, бо вона рік перебуває у в’язниці. Зараз проти неї відкрили ще одну нову кримінальну справу і до того ж порушуються нові й усе новіші кримінальні справи – це все відображається на її внутрішньому та емоційному стані. Разом із тим вона дуже сильна жінка – чудово тримається», – розповів посол ЄС про свої враження на зустрічі з харківською пресою, на якій був кореспондент Радіо Свобода.

Впродовж години український опозиційний політик та європейський посол говорили про політичну ситуацію в Україні, що склалася, відносини України з ЄС. Також Тейшейра цікавився у Тимошенко її баченням розвитку відносин України та Євросоюзу.

Дипломат каже, що він більше слухав Тимошенко, аніж говорив сам.

«Я приїхав більше як друг. Коли я приїхав до України, а Юлія Тимошенко була Прем’єр-міністром, ми будували наші відносини, вони повсякчас розвивалися, вона завжди була конструктивною – ми товаришували. Її уряд не критикував мою роботу, чого не сказати про нинішній Кабмін. Мета моєї дипломатичної роботи в Україні – це моніторинг ситуації в країні, того, як впроваджуються реформи. Я говорю про це, бо люди мають знати, що думає Євросоюз про ситуацію в Україні», – наголосив Тейшейра.

Він додав, що в нього ще до зустрічі з Тимошенко була сформована своя думка, про те, що найближчим часом не очікується позитивних змін в країні. «Після візиту до Тимошенко я почав сподіватися на happy end для України. Це не те, що я думаю, а те, чого я хочу», – підсумував свою зустріч з колишнім прем’єром посол ЄС в Україні.

Зустріч відбулася після низки непорозумінь між Державною пенітенціарною службою і представництвом ЄС в Україні після того, як послові наприкінці минулого місяця дозволили цю зустріч, але не повідомили його про це.
XS
SM
MD
LG