Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК може зареєструвати Тимошенко і Луценка і поза термінами за рішенням суду – Магера


Андрій Магера, архівне фото
Андрій Магера, архівне фото
Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявив сьогодні журналістам, що ЦВК може зареєструвати Юлію Тимошенко і Юрія Луценка кандидатами на народних депутатів і після закінчення терміну реєстрації, якщо про це буде рішення суду.

За його словами, якщо Вищий адміністративний суд, розглянувши касаційну скаргу, ухвалить рішення «на користь цих двох осіб», ЦВК виконає це рішення і поза межами термінів реєстрації.

В Об’єднаній опозиції «Батьківщина» позавчора заявляли, що оскаржить рішення апеляційного суду відхилити її скаргу з вимогою скасувати рішення Центрвиборчкому не реєструвати кандидатами Тимошенко і Луценка. Скаргу планували подати протягом двох відведених законом днів, тобто сьогодні. Водночас на цей час в Об’єднаній опозиції ще не повідомляли, чи подали таку скаргу до касаційної інстанції, Вищого адміністративного суду.

Київський апеляційний адміністративний суд відмовився позавчора задовольнити позов партії «Батьківщина», яка, виступаючи від імені Об’єднаної опозиції «Батьківщина», вимагала скасувати рішення ЦВК не реєструвати Тимошенко і Луценка.

Центрвиборчком минулого тижня зареєстрував партійний список партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», за яким балотується вся Об’єднана опозиція, без лідера партії, колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, яка мала бути в списку першою, і без п’ятого номера списку Юрія Луценка, колишнього міністра внутрішніх справ, лідера партії «Народна самооборона». Того ж дня ЦВК окремим рішенням відмовила Тимошенко і Луценкові в реєстрації.
XS
SM
MD
LG