Доступність посилання

ТОП новини

Суд в Узбекистані скасовує всі ліцензії провідного мобільного оператора


Карикатура з розбитим яйцем замість цілого, що є емблемою МТС, з’явилася в Узбекистані після першого припинення ліцензій у середині липня
Карикатура з розбитим яйцем замість цілого, що є емблемою МТС, з’явилася в Узбекистані після першого припинення ліцензій у середині липня
Господарський суд у столиці Узбекистану Ташкенті скасував у понеділок усі ліцензії на мобільний зв’язок компанії Uzdunrobita, яка як дочірня компанія російського мобільного оператора МТС є найбільшим оператором мобільного зв’язку в Узбекистані під маркою «МТС Узбекистан».

Таким чином суд підтримав вимогу Агентства зв’язку і інформації Узбекистану, яке раніше через цей же суд тимчасово зупиняло чинність цих ліцензій.

Компанія заявила, що оскаржить це рішення.

Uzdunrobita також повідомила, що отримала результати податкового аудиту, в яких її звинувачують у недоплатах на суму в понад 900 мільйонів доларів.

Проти керівництва компанії в середині червня висунули звинувачення в ухиленні від сплати податків і в розкраданні майна, пізніше додали й низку інших звинувачень.

У компанії припускають, що влада Узбекистану таким чином може прагнути перебрати контроль над її активами, які нині становлять близько 1 мільярда доларів, тобто якраз трохи більше від суми виставлених претензій.

До початку звинувачень «МТС Узбекистан» мала частку в 40 відсотків ринку мобільного зв’язку в Узбекистані.

Раніше, до продажу нинішньому російському власникові, компанія мобільного зв’язку Uzdunrobita належала одній із дочок президента Узбекистану Іслама Карімова Ґульнорі Карімовій.
XS
SM
MD
LG