Доступність посилання

ТОП новини

Луценко відмовляється від медобстеження – дружина


Юрій Луценко, фото з засідання суду 17 серпня 2012 року
Юрій Луценко, фото з засідання суду 17 серпня 2012 року
Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відхилив у середу пропозицію медичної комісії Міністерства охорони здоров’я пройти медичне експрес-обстеження, щоб отримати рекомендації для подальшого лікування вже в виправній колонії, заявила сьогодні його дружина Ірина Луценко, відвідавши чоловіка в Київському слідчому ізоляторі.

Відтак Юрій Луценко «чергову зустріч лікарям призначив уже в Європейському суді з прав людини, де розглядатиметься позов колишнього міністра щодо ненадання йому належної медичної допомоги під час утримання в СІЗО», заявила його дружина.

За її словами, обстеження мало відбутися на базі Київської лікарні швидкої допомоги, Луценко ж вимагав тільки офіційного переведення до спеціалізованого лікувального закладу, де б він пройшов стаціонарний курс обстеження і лікування.

У заяві Ірини Луценко, яку цитує сайт очолюваної її чоловіком партії «Народна самооборона», також стверджується, що саме на необхідності такого переведення наголошували раніше лікарі з комісії МОЗ. Насправді ця комісія раніше вирішувала провести обстеження Луценка саме на базі Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

У повідомленні на партійному сайті також заявлено, що в Менській колонії, куди, як раніше заявляла дружина колишнього міністра, його мали б відправити відбувати покарання, «в медчастині колонії відсутні будь-які умови для лікування, відсутні лікарі, зокрема, і спеціалісти-гастроентерологи».

Дружина Юрія Луценка раніше заявляла, що в нього цироз печінки, проблеми зі стравоходом і підшлунковою, поліпоз жовчного міхура і гепатит.

У середу ж уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська відвідала Менську виправну колонію № 91 у Чернігівській області, що, як повідомлено на сайті омбудсмана, є єдиним виправним закладом, де відбувають покарання колишні працівники правоохоронних органів.

Вона, серед іншого, ознайомилася зі станом надання медичної допомоги в колонії і відвідала приміщення медичної частини й надала керівництву виправного закладу рекомендації щодо поліпшення умов тримання в’язнів, мовиться в повідомленні.
XS
SM
MD
LG