Доступність посилання

ТОП новини

Москва зазіхає на український «Турбоатом»? (Огляд преси)


Київ – Відкриття сесії Верховної Ради зазвичай дає старт новому політичному сезону. Яким він буде прогнозує експерт газети «День». На його думку, головна інтрига відбуватиметься довкола парламентських виборів. Відповідно, логіка виборів дуже сильно впливатиме на роботу депутатів. Віднедавна з’явилася ще нова інтрига – мовний закон. Оскільки ухвалений закон про мовну політику став причиною гучних інформаційних і політичних війн, можливо, розглядатимуть новий. Питання лише в тому, коли – до чи після виборів? Так чи інакше трибуну Верховної Ради використовуватимуть для передвиборної агітації, переконаний експерт.

Ліберальна норма нового виборчого законодавства про можливість тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси може призвести до масового «політичного туризму», вважає експерт газети «Україна молода». Видання пише, що десятки тисяч виборців кружлятимуть між округами і голосуватимуть на підтримку потрібного замовникам «каруселі» кандидата. Це не вплине на результати голосування за партійними списками і не буде формальним порушенням закону, проте вплине на результати голосування в мажоритарних округах, зазначає видання.

Чинна українська влада продовжує небезпечні ігри з Росією навколо різного роду синдикатів. Але якщо про консорціуми «Нафтогазу» з «Газпромом» громадськості добре відомо, то мало хто знає, що щось подібне замислюється у галузі атомного машинобудування, стверджує газета «Вечірні вісті». І поки українські можновладці приміряються до приватизації цієї галузі, керівництво Білокам’яної може відібрати флагман галузі – харківський «Турбоатом». Конкретніше йдеться в статті «Віддамо Кремлю «Турбоатом»?

У Швейцарії вирішили культивувати в Україні свій досвід, навчити, як правильно господарювати на гектарах та в корівниках. Як інформує газета «Голос України», вже через п’ять років Швейцарія обіцяє переорієнтувати українське сільське господарство на виробництво органічної продукції. У планах – наповнити Україну безпечним вітчизняним продовольством. Більше того, швейцарці до 2016 року беруться підсобити українським аграріям з вільним просуванням видоєного та вирощеного за кордон. Щоправда, є одне але: йдеться лише про товари, вироблені за правильними, з їхньої точки зору, технологіями. Докладніше з проектом парламентська газета знайомить в матеріалі «Альтернатива. Швейцарці йдуть».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG