Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: ажіотаж і спекуляції чинять банки


Причиною дестабiлiзацiї на валютному ринку України останнiми днями були спекуляцiї банкiв, якi використовували для цього найнятих експертiв i засоби масової інформації. Про це у Донецьку заявив прем’єр Микола Азаров.

«Ажiотаж i спекуляцiї чинять банки, якi мають вiльнi ресурси грошей, можуть у великих обсягах закуповувати валюту, можуть наймати продажних так званих експертiв, наймати засоби масової iнформацiї та створювати iстерiю i нагнiтати ажiотаж, змушуючи тим самим звичайних людей купувати нiкому не потрiбнi долари», – зазначив глава уряду.

Азаров заявив, що закликав Нацiональний банк України розiбратися з такими дiями банкiрiв. «Ми звернулися до Нацiонального банку: застосуйте владу в цiй ситуації» , – додав прем’єр.

У четвер у Національному банку України повідомили, що не виключають застосування санкцій до тих банків, дії яких сприяли нагнітанню негативних очікувань на валютному ринку 4 вересня, коли курс гривні на міжбанку знизився до 8,1875 гривні за долар з 8,133 гривні за долар у попередній робочий день.
XS
SM
MD
LG