Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у НАТО не врахували урок із подій на Південному Кавказі


Офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич заявляє, що у НАТО не врахували урок із подій на Південному Кавказі.

Таким чином у російському зовнішньополітичному відомстві прокоментували заяву генсекретаря НАТО Андерса Фоґ Расмуссена у Тбілісі від 6 вересня, у якій він наголосив, що у майбутньому місце Грузії – у Північноатлантичному альянсі.

За словами Лукашевича, такі заяви НАТО свідчать про те, що в альянсі не врахували наслідки трагічних подій 2008 року на Північному Кавказі. «НАТО продовжує слати Тбілісі заохочувальні сигнали», – додав представник російського МЗС.

Олександр Лукашевич також зазначив, що, на думку Москви, можливе членство Грузії у НАТО не сприятиме зміцненню безпеки у регіоні, а лише підтримуватиме небажання керівництва Грузії «визнавати політичну реальність у регіоні».

Одним із наслідків російсько-грузинського військового конфлікту у 2008 році стало визнання Росією самопроголошеної ще на початку 1990-х років незалежності Південної Осетії й Абхазії. Грузія і майже вся міжнародна спільнота донині вважає їх частиною грузинської території. Незалежність цих регіонів визнають лише Росія, Венесуела, Нікарагуа, а також невеликі тихоокеанські острівні держави Науру і Тувалу.
XS
SM
MD
LG