Доступність посилання

ТОП новини

Спілка журналістів критикує проект закону про наклеп


Національна спілка журналістів України заявляє, що ухвалення закону «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію особи», який передбачає повернення кримінальної відповідальності для журналістів, буде грубим порушенням свободи слова і Європейської конвенції про права людини.

«Якщо цей закон, не дай Бог, у другому читанні буде прийнятий, то буде створена атмосфера страху і залякування у журналістському середовищі», – цитує агенція «УНІАН» голову спілки Олега Наливайка.

Як зазначив Наливайко, ухвалення законопроекту в першому читанні було несподіваним. «Зараз ми готуємо заяву, ми будемо закликати журналістську спільноту, громадські об’єднання виступити єдиним фронтом, щоб не дати можливості проголосувати цей закон», – повідомив голова спілки і наголосив, що ухвалення закону стане дуже серйозним ударом, в першу чергу, по свободі слова.

Сьогодні Верховна Рада у першому читанні підтримала проект закону, який запроваджує кримінальну відповідальність за наклеп. Зокрема, мова йде і про поширення такої інформації у ЗМІ: за це можуть покарати як штрафом, так і арештом чи позбавленням волі. Автор законопроекту – регіонал Віталій Журавський.
XS
SM
MD
LG