Доступність посилання

ТОП новини

Політики перевіряють заяви Луценка про відсутність телефонного зв’язку в колонії


Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що надіслала сьогодні запити до Державної пенітенціарної служби і до Генеральної прокуратури з приводу заяв колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, що в Менській колонії, де він відбуває покарання, ув’язнених позбавляють телефонного зв’язку.

А Державна пенітенціарна служба повідомила, що допустила сьогодні трьох народних депутатів до Менської колонії в Чернігівській області, які оглянули колонію і, зокрема, місце ремонтних робіт у кабельній телефонній мережі. При цьому депутати Володимир Філенко, Юрій Гримчак і Сергій Луценко (брат Юрія Луценка) з засудженими не зустрічалися.

Учора Юрій Луценко повідомив, що звернувся до омбудсмана з заявою, в якій «вимагає» від неї вжити заходів, щоб ув’язненим колонії відновили телефонний зв’язок і тим самим виконали статтю Кримінально-виконавчого кодексу, яка визначає право на такий зв’язок.

За словами Луценка в заяві, яку оприлюднив сайт партії «Народна самооборона», очолюваної колишнім міністром, понад 500 засуджених у колонії вже понад десять днів не отримують передбаченого законом телефонного зв’язку, що він вважає «політично мотивованим дійством».

Пенітенціарна служба, зі свого боку, назвала вчора «викривленою інформацією» повідомлення, що адміністрація Менської виправної колонії не надає засудженим можливості здійснювати телефонні дзвінки: за її заявою, нині в цій колонії здійснюють підготовку до заміни застарілих і пошкоджених телефонних кабелів, тому телефони «Укртелекому» в ній вимкнені.
XS
SM
MD
LG