Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба ініціює обговорення доцільності перебування Тимошенко у лікарні


Скріншот із першого відео з ув’язненою Тимошенко
Скріншот із першого відео з ув’язненою Тимошенко
Державна пенітенціарна служба порушить питання про доцільність перебування колишнього прем’єра Юлії Тимошенко в лікарні. Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

«Керівництвом Державної пенітенціарної служби України ухвалено рішення ініціювати питання перед медичною комісією лікарів, які займаються реабілітацією ув’язненої Юлії Тимошенко вже протягом 5 місяців, про доцільність подальшого її перебування у стаціонарному закладі», – повідомляє прес-служба.

«Зважаючи на неправомірну поведінку ув’язненої, порушення охоронного режиму збоку її захисника та однопартійців, також зважаючи значне розширення рухової активності ув’язненої, ДПтС України готує офіційне звернення до членів медичної комісії з проханням надати обґрунтування про доцільність чи недоцільність подальшого утримання ув’язненої Юлії Тимошенко у відділенні лікарні ЦКЛ № 5 Харкова», – йдеться у повідомленні.

Напередодні Юлія Тимошенко – на знак протесту проти недопуску до неї соратників із опозиції – лягла на бетонну підлогу перед входом до своєї палати у харківській лікарні. Про це повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

Того ж дня у пенітенціарній службі поінформували, що Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов та Григорій Немиря, які прибули у п’ятницю для відвідин Тимошенко, у брутальній формі вимагали зустрічі з колишнім прем’єром.

Сьогодні сайт «Батьківщини» оприлюднив відеозвернення Юлії Тимошенко, у якому вона зокрема повідомляє про тиск на неї. Через кілька годин ще одне відео з колишнім прем’єром оприлюднили й у пенітенціарній службі.
XS
SM
MD
LG