Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині звільняють суддів, які дали депутатові умовний термін за вбивство


Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної ради про звільнення з посад суддів Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Андрія Козака та Наталії Середньої, які присудили депутатові умовний термін покарання за вбивство людини і випустили підсудного прямо із зали суду. Про це рішення повідомив у середу на прес-конференції у Дніпропетровську голова підкомітету з питань судоустрою Комітету Верховної Ради з питань правосуддя Дмитро Шпенов.

Як додав Шпенов, водночас Вища рада юстиції відхилила клопотання про те, щоб внести подання на звільнення і третього судді, яка розглядала цю справу, Надії Прудник, оскільки суддя при винесенні вироку мала особливу думку й висловила незгоду з колегами.

Прудник написала заяву за власним бажанням, повідомив він.

2010 року депутат Софіївської райради Олександр Таран розстріляв місцевого мешканця на подвір’ї його будинку на очах у родини. У червні 2011 року Криворізький районний суд засудив його до 14 років позбавлення волі. Однак, коли справу повернули на повторний розгляд, у березні 2012 року Довгинцівський районний суд Кривого Рогу засудив його на 2 роки умовно, і Таран вийшов на волю просто з зали суду.

Справа викликала суспільний резонанс: односельці вбитого наполягали на суворішому покаранні для депутата і погрожували акціями громадянської непокори.

У липні 2012 року апеляційний суд Дніпропетровської області засудив колишнього депутата до 14 років ув’язнення.
XS
SM
MD
LG