Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: про кандидатів мають вирішувати виборці, а не лідери партій


Віталій Кличко, архівне фото
Віталій Кличко, архівне фото
Лідер партії УДАР Віталій Кличко заявив у середу, що його партія і Об’єднана опозиція, які частково зняли своїх мажоритарних кандидатів на користь одна одної, частково все ж змагатимуться одне з одним, і це збільшує шанси представників влади на перемогу.

На запитання Радіо Свобода, чи не варто було домовитися про такий обмін кандидатами раніше, Віталій Кличко відповів: «Нам пропонували сісти і вирішити в кабінеті між лідерами опозиційних сил, кого ми висуваємо. Я дав чітку відповідь: ніколи лідери політичних сил не будуть вирішувати за виборців. Тільки виборці можуть сказати, кого з кандидатів вони хочуть бачити на тому чи іншому окрузі».

Як сказав Віталій Кличко на прес-конференції в Івано-Франківську, він вважає правильним рішення опозиційних сил зробити соціологічні дослідження, щоб виявити, хто з кандидатів має більшу підтримку.

Але, говорячи про кандидатів від Об’єднаної опозиції, «при великій повазі до пана Терьохіна, до інших народних депутатів, які мають гучне ім’я, наприклад, у Києві», Віталій Кличко каже, що не розуміє: «якщо вони мають майже удвічі нижчу підтримку виборців, ніж представник УДАРу, чому ці люди не були зняті на користь переможця?».

УДАР віддав голоси по 22 округах, та сподівання на такі ж дії з боку Об’єднаної опозиції не справдились, сказав Кличко і додав, що нікого не хоче звинувачувати, але «ми за відверті, чесні правила гри» і за дотримання домовленостей.

Віталій Кличко називає це непорозумінням, але наголошує, що не варто «наступати на ті ж самі граблі, коли демократичні сили починали воювати один з одним і врешті-решт перемагали інші представники».

«Якщо ми боротимемося один проти одного, то зрозуміло, хто буде переможцем», – додав лідер УДАРу.

При цьому він наголосив, що «важливо не лише підписувати домовленості, а й їх дотримуватись».

Після з’їздів обох політичних сил, на яких вони взаємно зняли низку своїх мажоритарних кандидатів на користь представників іншої сили, вони обмінялися заявами про те, яка з них винна в тому, що це зняття кандидатів вийшло не до кінця узгоджене, особливо на округах у Києві.
XS
SM
MD
LG