Доступність посилання

ТОП новини

Захисник Тимошенко вимагає покарати винних через відео з палати


Сергій Власенко, архівне фото
Сергій Власенко, архівне фото
Захисник колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив у четвер у Харкові, що вимагає порушення кримінальної справи через появу в інтернеті відеозапису нібито з колишнім прем’єром у лікарні.

Як сказав він після зустрічі з Тимошенко, заяву про це він подав Генеральному прокуророві ще в середу, бо вважає те, що сталося, злочином. Він також знову висловив думку, що відеоспостереження в палаті колишнього прем’єра встановлене незаконно.

Крім того, Власенко додав, що і скаргу Тимошенко до Європейського суду з прав людини доповнять цим випадком, бо йдеться про порушення статті європейської Конвенції про права людини про порушення права на приватне життя.

Захисник також повідомив, що в п’ятницю проведе з цього приводу прес-конференцію в Києві, перед цим проконсультувавшись із представниками німецької клініки «Шаріте», лікарі якої лікують колишнього прем’єра. Чого саме мають стосуватися ці консультації, він не уточнив.

Державна пенітенціарна служба вже повідомляла в середу, що здійснить службову перевірку у зв’язку з появою в інтернеті відеозапису, зробленого, як виглядає, в лікарняній палаті і в тренувальному залі лікарні – на ньому жінка, схожа на Тимошенко, обличчя якої не видно, зокрема, ходить по палаті в туфлях на високих підборах, сидить тривалий час, не спираючись на спинку стільця, чи займається силовими вправами в залі.

Об’єднана опозиція «Батьківщина» заявляла, що цей відеоролик провокаційний, бо змонтований із реальних і постановочних кадрів.

Пенітенціарна служба повідомляла раніше, що при відвідуванні Тимошенко лікарями для проведення їй будь-яких оглядів відеозйомка в палаті не ведеться – на цей час відеокамери в палаті Тимошенко завішуються, про що йдеться у відповідних щоденних актах за підписами співробітників пенітенціарної служби та лікарів. А в приміщеннях лікарні, де Тимошенко проводять медичні процедури, ніяких відеокамер (у тому числі й прихованих) узагалі не встановлювали і, відповідно, відеоспостереження не ведеться.

Саме ж відеоспостереження в палаті Тимошенко здійснюється відповідно до вимог статті 103 Кримінально-виконавчого кодексу України, а також відповідно до вимог Європейських пенітенціарних правил, повідомляла Державна пенітенціарна служба.
XS
SM
MD
LG