Доступність посилання

ТОП новини

Німецькі лікарі: за наявних умов неможливо забезпечити лікування Тимошенко – сайт колишнього прем’єра


Лікарі берлінської клініки Charité вважають, що за наявних умов неможливо забезпечити необхідну ситуацію в лікуванні Юлії Тимошенко, повідомив у п’ятницю особистий сайт колишнього Прем’єр-міністра.

Як передає цей сайт зміст висновку лікарів, датованого 15 жовтня, лікарі вважають, що постійне призначення судових слухань, безперервне відеоспостереження, постійна присутність охорони навіть при розмовах із лікарями, оприлюднення конфіденційних медичних документів або поширення в засобах інформації відеозаписів загострюють захворювання і роблять неможливим повне одужання.

«Із медичного погляду, як і раніше, величезний психологічний тиск і неможливість проведення конфіденційних терапевтичних розмов між пацієнткою та лікарями є великою перешкодою на шляху до одужання», – передає сайт висновки лікарів.

«До того ж, неконтрольоване відеоспостереження за допомогою відеокамер, яке здійснюють також і чоловіки, обмежує готовність пацієнтки вільно пересуватись», – мовиться у висновку, який цитує сайт Тимошенко.

В іншому наведеному на сайті висновку, за 19 жовтня, лікарі Charité, за повідомленням, рішуче критикують оприлюднення відеозаписів, у яких показується Юлія Тимошенко в лікарні і на проведення яких вона не надавала свого дозволу. «Це ще одне серйозне порушення принципу довіри, на який кожен пацієнт може розраховувати без ніяких обмежень… Це чергова неправомірна дія», – передає сайт Тимошенко слова лікарів.

Державна пенітенціарна служба також у п’ятницю знову заявила, що в лікарняній палаті, де перебуває засуджена колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, ніяких відеозаписів не ведуть. Пенітенціарії наголосили, що йдеться про відеоспостереження без запису, яке передбачене українським законодавством і відповідає нормам міжнародних стандартів діяльності органів пенітенціарної системи. Крім того, пенітенціарна служба нагадала, що днями призначила службову перевірку за фактом появи в інтернеті відеозапису, на якому видно жінку, схожу на Тимошенко, і додала, що ця перевірка ще триває.

Сама Юлія Тимошенко, як повідомляв теж у п’ятницю її захисник Сергій Власенко, у листі до Президента Віктора Януковича підтвердила автентичність того відеозапису і заявила, що відмовляється від лікування «під відеокамерами з трансляцією в інтернеті і на телебаченні» і вимагає повернути її в колонію.

Днями в інтернеті з’явився відеозапис, зроблений, як виглядає, у лікарняній палаті і в тренувальному залі лікарні – на ньому жінка, схожа на Тимошенко, обличчя якої не видно, зокрема, ходить по палаті в туфлях на високих підборах, сидить тривалий час, не спираючись на спинку стільця, чи займається силовими вправами у залі. Об’єднана опозиція «Батьківщина» заявляла, що цей відеоролик провокаційний, бо змонтований із реальних і постановочних кадрів.
XS
SM
MD
LG