Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко припинила лікуватися через відеоролик – захисник


Сергій Власенко, архівне фото
Сергій Власенко, архівне фото
Колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко в Центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці» з 17 жовтня не проходить медичні процедури і не вживає ліки, заявив у понеділок журналістам на брифінгу біля лікарні захисник Тимошенко Сергій Власенко, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Починаючи з 17 жовтня, вона не проходить будь-якого лікування у зв’язку із публікацією ганебного відео, в тому числі знятого прихованими камерами під час здійснення медпроцедур, а також на підставі інформації, що ми отримали з джерел пенітенціарної служби, що відеозйомка ведеться у всіх приміщеннях 9-го поверху лікарні», – сказав він.

За словами захисника, таке рішення ухвалили після консультації з фахівцями берлінської клініки «Шаріте», які лікують колишнього прем’єра.

Власенко нагадав, що Тимошенко звернулася до правоохоронних органів із вимогою порушити кримінальну справу у зв’язку з веденням відеоспостереження і публікацією відзнятого матеріалу. На думку засудженої, відповідальність має понести колишній керівник Качанівської виправної колонії Іван Первушкін. За словами Власенка, він повідомляв Київський районний суд про те, що у ЦКЛ № 5, де лікується Тимошенко, відеозапис не проводиться.

Державна пенітенціарна служба вже кілька разів запевняла, що ніяких прихованих камер у приміщеннях, де лікується Тимошенко, немає, є лише камери відеоспостереження без запису, яке здійснюють відповідно до українських і міжнародних юридичних норм. Із приводу появи в інтернеті відеоролика з нібито Тимошенко у лікарняній палаті вже почали службову перевірку.
XS
SM
MD
LG